Teknik gelişmenin temel öğelerinden biri olan teknik resim perspektif çizimleri birer iz düşüm yöntemidir. Başlangıçta her biri birer tasarım durumunda olan teknik sorunlar, iz düşüm kurallarına göre çizilerek belirli duruma getirilmektedir. Daha sonra teknik aşamalardan geçerek gerçekleşebilmektedir.
Aynı durum mimarlık sorunları için de geçerlidir. Tasarlanan her mimarlık konusu, bütün diğer teknik konularda olduğu gibi iz düşüm metoduyla çizilmektedir. Bu yöntem ile en karmaşık teknik sorunlar, bütün yönleriyle çizilerek ortaya konulabilmektedir. Çevremizde var olan bu teknik ayrıntı, yarını kuran her düşünce, tasarlama yeteneği, teknoloji ve nitelikli insan emeği dizisi içerisinde gelişerek hataya geçmektedir. Bu sistematik diziden birinin gerekli nitelikte olmaması durumunda, çağdaş teknik-teknolojik bir sonuç, bir başarı sağlanamamaktadır. Örneğin toplu konutlar, oditoryumlar, kampuslar, terminal binaları, ulaşım araçları, anıtlar, fabrikalar vb. gerektiği gibi ve yaratıcı bir şekilde ortaya konamamaktadır.
Teknik resim ve perspektif çizimleri, bütün teknik kişilerin düşünme ve düşüncelerini çizerek belirleme aracıdır. Teknik elemanlar arasında diyaloğu sağlayan ortak çizgisel bir dildir. Mimarlık eğitimine yeni başlayanlar için, esas çizimlere geçmeden yerine getirilmesi gereken ön çalışmalar, olanaklar ve yeni bilgiler söz konusudur. Öncelikle ve doğal olarak, araçlar ve gereçler gereklidir. Kullanıcı kişi, araç ve gereçlerin niteliklerini, özelliklerini ve kullanışlarını bilmek zorundadır.
Temelde düzlem geometri ve tasarı geometri bilgilerine sahip bu kişiler, bilgilerini zenginleştirmek ve mesleki bakımdan nasıl kullanacakları konusunda eğitilmek zorundadırlar.
Planş ( Çizim masaları, tablaları ve setleri )
Çini Mürekkebi Teknik Çizim Kalemleri
Üç Kenarlı Redüksiyon Ölçekli Cetveller
Teknik Çizime Yardımcı Gereçler
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus