Oyun deneyimleri çocuk kişiliğinin gelişmesinde önemli rol oynar. Küçük çocuğun çevreye olan uyumu oyunla gerçekleşir. Oyun yerleri çeşitli şekillerde biçimlenebilir ve değiştirilebilir olmalıdır. Bu yerler çocuğun gereksinimlerine göre ayarlanmalıdır. Oyunla sosyal deneyimler kazanılır. Çocuklar kendi eylemlerinin her bir ayrıntısını oyunla fark etme olanağı bulacaktır. Oyun yüzeylerine olan gereksinimler: Trafik emniyetli, dumansız, yeterli kadar güneşli, su seviyesinin yüksek olmadığı alanlarda yapılmalıdır.
Yerleşim alanlarının içindeki oyun yüzeyleri için oryantasyon noktası, konut ve diğer mahallere irtibat yolları bulunmalıdır. Çevreye göre değil, ulaşım sistemlerine göre planlanmalıdır. Oyun yerleri planlanması için standart değerler münferit verilerden oluşmuştur. Yaş grubu, her bir sakin (m2 /sakin) için kullanılabilir yüzey, oyun kısmı ebatları, konutlara olan mesafesi, diğer ölçme esasları olarak dizayn edilmelidir.
Açık havadaki özel oyun yerleri, 6 yaşına kadar olan çocuklar. 6- 12 yaş grubu arasındaki çocuklar ve erişkinler için yapı arsası üzerinde özel tesis olarak planlanabilir. Her bir konut birimi için 5 m2 lik oyun yeri ve en az 40 m2 büyüklüğünde yapılmalıdır. Cadde, taşıt park yeri, tren yolu, derin su kanalları ve buna benzer tehlikeli bölgelerin civarındaki oyun yerlerinin açık yüzeyleri, minimum 1 m yükseklikte (kalın çit ve buna benzer) çit duvarla örülmelidir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus