Sürdürülebilir döşeme, yaşam döngüsü boyunca ekosistemlere olan talepleri azaltan sürdürülebilir malzemelerden (ve sürdürülebilir bir süreçten) üretilir. Buna hasat, üretim, kullanım ve bertaraf dahildir. Sürdürülebilir zemin döşemenin daha güvenli ve daha sağlıklı binalar yarattığı ve birçok toplumun bağımlı olduğu geleneksel yenilenebilir kaynak üreticileri için bir geleceği garanti ettiği düşünülmektedir. Bazı girişimler, sürdürülebilir zeminlerin yanı sıra sağlıklı binaların bilincini getirme sorumluluğunu da beraberinde getirmiştir. (hava kalitesi). Amerika'nın Astım ve Alerji Vakfı, toz veya diğer partiküllere alerjisi olanların, sert ağaç, vinil, linolyum karo veya arduvaz gibi düz yüzeylere sahip zeminleri tercih etmelerini önerir.
1990'lı yılların başında yaşam döngüsü değerlendirme metodolojisinin gelişimi, ahşap zemin kaplama ve ahşap esaslı ürünlerin çevresel avantajlarını göstermiştir. Ahşap eşsiz ve yenilenebilir bir malzemedir. Ağaçlar, büyüme döngüsü sırasında karbon emer ve bu karbon, hizmet ömrü boyunca ahşap döşeme gibi ürünlerde depolanır, böylece atmosferin dışında kalır. Servis ömrünün sonunda, ahşap yeniden kullanılabilir (bu durumda karbon odunda saklanmaya devam eder) veya yakıt için kullanılabilir. Masif ahşap, linolyum ve vinilden yapılmış döşeme malzemelerinin bir yaşam döngüsü değerlendirmesi, ahşap döşemenin daha düşük enerji kullanımı ve karbon dioksit emisyonlarına sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ayrıca kaynak kullanımı, çevresel toksin emisyonları, hava kirliliği emisyonları ve atık üretimi gibi çevresel etki kategorilerinde daha iyi performans göstermiştir.
Zemin kaplaması için ahşap laminat parke kullanıldığında, eski depolar, manavlar, kömür madenler, spor salonları, evler, tarihi ahırlar ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok farklı kaynaktan yeniden kullanılmak üzere alınır. Kereste, kereste fabrikaları tarafından bir zamanlar aşağı doğru gönderilen kütüklerle birlikte, düşmüş ağaç biçimindeki nehirlerden de geri kazanılabilir. Geri kazanılmış ahşabı kullanmak, LEED proje sertifikasyonuna ulaşmak için kredi kazanabilir. Geri kazanılan ahşap geri dönüştürülmüş içerik olarak kabul edildiğinden, LEED sertifikası için Materyaller & Kaynaklar kriterlerini karşılar ve bazı geri kazanılan kereste ürünleri FSC sertifikasına sahip olduğundan, "sertifikalı ahşap" kategorisi altında LEED kredilerine hak kazanabilir.
Bambu döşeme hızlı büyüyen yenilenebilir "kereste" (bambu aslında bir çim) yapılır. Doğal anti-bakteriyel, suya dayanıklı ve son derece dayanıklıdır. Bambu döşeme, parke / laminat alternatiflerine aşina dil ve oluk teknolojisi ile mevcut olduğundan, DIY kurulumu kolaydır. Bambu döşeme genellikle laminattan daha pahalıdır, ancak geleneksel parke döşemesinden genellikle daha ucuzdur. Bazı bambu zeminler, diğerlerine göre daha az sürdürülebilir, çünkü bunlar doğal bazik yapıştırıcılar yerine toksik madde formaldehit içerirler.
Mantar zemini, ağaçlara zarar vermeden (doğru şekilde hasat edilirse) Cork Meşe (Quercus Suber) kabuğunun çıkarılmasıyla yapılır; Bu şekilde yenilenebilir ve sürdürülebilir bir kaynaktır. Doğal olarak anti-mikrobiyal ve mükemmel ısı yalıtımı ve rahat sıcak yürüme yüzeyi sağlayan mükemmel yalıtım özelliklerine sahiptir. Mantar esnek ve 'geri yaylar' ağır trafik ve mobilya nedeniyle baskıları engeller, aynı zamanda mükemmel ses yalıtımı sağlar. Mantarın uçucu organik bileşikler (VOC) emisyonlarında düşük olmasına rağmen, uygulanan finişi kontrol etmek önemlidir. Nem emer gibi Cork, banyolar için uygun değildir.
Linoleum Nedir: Linolyum, diğer bitki materyali (çam reçineleri, odun unu, yer mantarı) ile karıştırılan kurutulmuş ve öğütülmüş keten tohumlarından, jüt destekli, tamamen yenilenebilir kaynaklardan gelen ve% 100 biyolojik olarak parçalanabilen tamamen doğal malzemelerden yapılır. Tüm ürünler ve atıklar öğütülür ve kullanılır. Linolyum, pigmentler yapıya gömüldüğünden, solmaz. Anti-statiktir, kir, toz ve diğer küçük partikülleri bastırır, hipoalerjenik yapar - bu nedenle genellikle solunum problemi olan kişiler tarafından kullanılır (astım, alerjiler). Ayrıca yangına dayanıklıdır ve ek yangın geciktiriciler gerektirmez.
Kauçuk döşeme,% 100 yenilenebilir bir kaynak olan bir kauçuk ağacından yapılmıştır. Günümüzde stirol ve butadien kopolimerinden üretilen genel amaçlı sentetik kauçuk olan stiren-butadien kauçuk (SBR) "kauçuk zemin kaplama" için kullanılır. Kurulumu ve bakımı kolaydır, antistatiktir ve etkili ses yalıtımı ve titreşim sağlar. Kauçuk zemin kaplama rulo döşemeler de solmaya ve sigaraya karşı dayanıklıdır. Çoğu kauçuk zemin, sürdürülebilir bir ürün olmayan sentetik kauçuktan yapılmıştır.
HALI ZEMİN KAPLAMA
Pamuk, sisal, yün, jüt ve hindistancevizi kabuğu gibi doğal lifler kullanılarak sürdürülebilir olan halılar vardır. El yapımı Citapore kilim, bu kilimler genellikle pamuktan (hem bakir hem de geri dönüştürülmüş), jüt, suni ipek ve pamuktan yapıldığından, çok çeşitli sürdürülebilir döşeme malzemelerini içerir. Ayrıca, yiyecek / içecek kapları için kullanılan geri dönüştürülmüş polietilen tereftalattan tamamen yapılmış bir halıya sahip olmak da mümkündür. Geri dönüşümlü naylon da kullanılan yaygın bir malzemedir ve süreç naylon 6 elyaftan yapılmış halıyı alır ve yeni naylon halıya geri dönüştürür. Bu süreç birçok kez tekrarlanabilir ve sadece 2009 yılında Shaw'ın Evergreen tesisi 100 milyon pound halı geri dönüştürdü. Bu sürdürülebilirdir ve depolama alanına gönderilen malzemeyi azaltır; Ayrıca, daha az kirleten ve diğer döşemelere göre daha az enerji gerektiren boyama yöntemlerini kullanır. Bu döşeme, çevre dostu yapışkanla birlikte kullanıldığında sürdürülebilirdir, çünkü bazı ürünler sürdürülebilir kabul edilmeyen toksik yüzeyler (leke / yanmaz) içerebilir.
HİNDİSTAN CEVİZİ ZEMİN KAPLAMA
Hindistan cevizi kerestesi hindistancevizi palmiye ağaçlarından bir sert ağaç türüdür. Hindistan cevizi hurma ahşap döşeme, maun ile karşılaştırılabilir ahşap sertliği ile tik daha ucuzdur. Hindistan cevizi hurma ağacı artık meyve vermeyen olgunlaşmış (60 ila 80 yaş) hindistancevizi palmiye ağaçlarından üretilmiştir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus