Çok katlı izole camlar, iki veya daha fazla cam tabakalarından oluşturularak, bir veya bir çok hava veya gazlarla doldurularak ara tabakanın birbirinden ayrılmasıyla üretilen camlardır. Pencere camı, ayna camı, dökme cam, düz cam). Çok katlı izole camlar, uygulama tarzlarına göre, yüksek ısı izolasyonlu veya ses izolasyonlu (Örn. Ses yalıtım camı, güneş kontrol camı, ısı fonksiyon camı, tabakalı cam) olarak ayrılırlar. Camlı tabakaların ortasında kalan boşlukta, kuru hava veya özel gazlar bulunur izole camlar 3 gruba bölünür: Tam izole cam, kaynaklanmış izole cam, organik maddeli izole cam.
Güneşten korumak cam, cam arasındaki boşluk yönünde kontrol edilen incecik has metal kaplama ile kaplı olup, yüksek ışık geçirgenliğinin yanı sıra az miktarda toplam enerji geçirgenliği ile de tanınır. Güneşten koruma izole camlar, iyi bir güneş koruma niteliklerinin yanı sıra 1,2 W/m2K'ye kadar olan k-değerleri ile yüksek bir ısı yalıtımlı izole camdan istenilen tüm talepleri karşılamaktadır. Çok zengin renk tonları ve nötr renkli çeşitleri nedeniyle, renklere uyum sağlayan tek ve iki katlı cephe tabaka ilaveli çeşitli konstrüktif imkanlara sahiptir. Güneşten koruma izole camlar, ses yalıtımlı cam, tek katlı emniyet camı, irtibat emniyet camı, kurşun geçirmez izole cam, emniyetli izole cam, dış ve iç taraftan dökme cam / süslemeli cam ile kombine edilebilirler. Telli cam ile kombine edilemezler. Her bir cam tipi, renklerle (dış görünüm için) karakterize edilir; ilkin ışık geçirgenliği ve daha sonra genel enerji geçirgenliğini yüzde olarak verir. örneğin: Auresin (=Mavi) 40/26.
Bir izole cam tabakasının ısı geçirgenlik sayısı k, ne kadar miktardaki enerjinin cam yüzeyinde kaybolup gittiğini gösterir. Bu değer na kadar az olursa, o kadar az miktarda ısı kaybolmaktadır. Konvensiyonel izole camların k-Değeri genel olarak camların arasındaki boşluğa (SZR) ve bu boşluktaki ortama (Hava veya hakiki cam) bağlıdır. Güneşten koruma izole camlarda k-Değerindeki iyileşme değerli metal tabaka ile oluşturulur. Verilen k-Değeri. DIN 52619'a göre, 12 mm kalınlığındaki cam tabaka arasındaki boşluğu kapsar. İçten dışarıya doğru olan saydamlık, genelde renk yansıması ile değişime uğramaz: Açık pencerelerle yapılan kıyaslamada, tipine göre gri veya umbral olan bazı camların hafif tonları belirginleşir. Dışa doğru "köşe üzerinden" yapılan cam kaplamada tabakalar gözükür. Düşen gün ışığı .spektral bileşimi fark edilmeyecek kadar değiştiğinden, odadaki renk iklimi güneşten koruma izole camlarla biraz etkileşime uğrar. Renk yansıması indeks "R" ile tanımlanır.
Ön cephe elemanlarından gereksinimlerden ötürü ısı yalıtımı; ses yalıtımı, güneş ışını yalıtımı, obje ve kişinin emniyeti, yangına karşı. koruma, estetik yönden biçimlendirme, çevre koruması gibi çok yönlü istekler söz konusudur. Sayılan bu .işlevler, sadece konvensiyonel izole camlarla sağlanamayan yüksek koruma etkinliklerini kapsar. Çok işlevli izole camlar, bu işlevlerin çoğunu kapsayan izole cam elementlerinden oluşur. Tüm bu talepleri çok işlevsel izole camda karşılamak teknik yönden olanaklıdır; çok işlevli standart cam mevcut değildir.
Polarizasyonla gerilen camlara tek camii izole camlar denir. Polarizasyon gerilim termik uygulama ile gerçekleştirilir. Üretim sürecinde önce hızlı bir ısıtmadan, ardından da hızlı bir soğutmadan geçirilen cam soğuk hava ile şişirilir. Kırıldıktan sonra sivri uçlar oluşturan Float cama karşın, tek camlı izole camlarda genellikle kör uçlu cam parçaları oluşur. Yaralanma tehlikesi büyük ölçüde indirgenmiştir. İlaveten tek camlı izole camlar başka avantajlar da sunmaktadır: Yüksek derecede eğme dirençli olup darbe ve ısı değişimine karşın dayanıklıdır (150 k ısı farkı). Kullanım alanları: Spor alanlarının inşasında, okul ve çocuk yuvalarının yapımında, konut ve idari binanın merdiven girişlerinde, kapı ve ayırıcı duvarların donanımlarında, kalorifer dairesi kısmında termik gerilim kırılmasında, tüm cam cephe alanında, korkuluk camları çevre takviyesinde. Düşmeye karşı emniyet sağlayan camlar, merdiven ve balkon parmaklığı olarak da kullanılabilir. Tek camlı izole camların sonradan işlenmesi mümkün değildir. Üst yüzeyinin zarar görmesi, camın harap olmasına yol açar. Tek camlı izole camlar, konvensiyonel izole cam kombinasyonları olarak da işlenebilir.
Birleşik emniyet camları, iki veya daha fazla float camların bir veya bir çok polivinil bütiraldan yapılma yüksek elastik folyoların yardımı ile birbirine bağlanması suretiyle oluşturulmuştur. Camlarda, spesifik saydamlık , kalınlığına göre değişebilir. Birleşik emniyet camları (VSG)çatlamaz camlardır. Camın kırılması halinde, kırılan parçalar folyolara tutulu kalır. Gevşek elastik folyolar saldırılara karşı aktif olarak emniyet sağlar ( hırsızlığa ve soyguna karşı önleyici etkendir). Birleşik emniyet camlarının kırılmasında oda emniyeti etkisi kaybolmaz. Kullanım alanları: Toplu konutların giriş kısımlarında, okul ve çocuk yuvalarında, kısmen mecburi olarak öngörülmüştür. Hırsızlıktan korumanın yanı sıra VSG camları, özellikle "üstten cam kaplama" için elverişlidir. VSG camları; emniyet tedbirleri açısından zorunlu bir gereksinimdir.
Birleşik emniyet camları, saldırı önleyici cam kaplamalarla yeterli koruma sağlayan elverişli saydam malzemeden oluşur. Olanaklar: Çift camlı VSG'ler, farklı kalınlıklarda PVB folyolar mevcuttur. Üç veya çok camlı VSG'ler değişik kalınlıklarda PVB folyolarla standart veya takviyeli olarak uygulanır. Ek emniyet olarak alarm çerçevesi veya alarm teli alarm sistemi ile beraber kombinasyonlar sunmaktadır. Saldırıya karşı cam kaplamalar aşağıdaki gruplara bölünmüştür:
Kırılmaz cam kaplamalar - Kod harfleri A - B - C
Patlamaz cam kaplama - Kod harfi D
Genelde saldırıyı karşılayan cephe dış cam olarak uygulanır. Sadece tutuk evlerinde saldırıyı karşılayan taraf içeride olabilir. Kullanma talimatlarına göre, elementleri çevirerek değiştirme yapılamaz.
SES GEÇİRMEZ CAM
Cam kalınlığı: Genelde, cam ne kadar ağır olursa, ses yalıtım değeri de o kadar yüksek olur. Cam ne kadar elastiki olursa (örn. Döküm reçineli bağlantı), ses yalıtım değeri de o kadar yüksek olur. Dış ve iç camların kalınlığı farklı olmalıdır. Camların kalınlığı ne kadar farklı olursa, ses yalıtım değeri o denli yüksek olur.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus