Bu kış, evinizi donmuş boruların rahatsızlıklarından ve potansiyel hasarlarından koruyabilecek bir ürün kurmak için biraz zaman ve para yatırın.
Mevsimsel soğuk iklimlerde yaşayan ev sahipleri borularının donmasına neden olurlar. En azından, donmuş bir boru evin içinden su akışını engelleyebilir; en kötü ihtimalle, patlayabilir ve galon suya galon sızdırabilir. Yıkıcı hasarın korku hikayeleri, anksiyete ateşini tetikleyebilir, ancak donmuş borular, özellikle sıhhi tesisatın ısıtılmamış alanlardan geçtiği evlerde yaşayanlar için rasyonel bir endişedir. Riski en aza indirmenin birkaç etkili yolu olsa da, kalıcı düzeltmeler çoğu zaman çoğu insanın bir yüklenicinin işe alacağı işi içerir - bir boruyu yeniden yönlendirmek, örneğin ya da bir dış duvarı yeni yalıtımla donatmak. Bununla birlikte, kısa vadede, hızlı ve ucuz donma koruması arıyorsanız, “ısı bandı gerçekten işe yarar” diyor mantolama firmaları teknik uzmanı O’Brian. İsmine rağmen, ısı bandı hiç bir yapışkan değildir. Daha ziyade, bir boruya sarıldığında veya yılanla doldurulduğunda, donmayı önlemek için kontrollü miktarda ısı uygulayan bir tür elektrik kablosu.
“Geçmişte belirli boruların donmasıyla ilgili sorunlarınız varsa - tarama alanında veya çatı katında, yeraltında veya açık havada - bir nüksü önlemek için adımlar atmak sadece ihtiyatlı,” diye açıklıyor O’Brian. Hassas bir borunun etrafına ısı bandı takarak, “hava durumu ne olursa olsun, borunun asla donma noktasına ulaşmamasını sağlayabilirsiniz” diyor. Tek zor kısım zamanlamadır: “Isı bandı düşmeden önce takmadıkça ısı bandı çalışmaz.”
Erken hazırlanmanın öneminin yanı sıra O’Brian, piyasada her biri farklı özellikler sunan çeşitli ısı bantlarının bulunduğunu vurgulamaktadır. Çoğu kendi kendini düzenler ve dahili bir termostat sayesinde ortam sıcaklığına göre ısı çıkışlarını ayarlar. Sıcaklık düştükçe, kendini düzenleyen kablolar daha fazla ısı yayar. Sıcaklık donma noktasının çok üzerine çıktığında, kablolar otomatik olarak kapanarak hem güvenlik hem de enerji verimliliği sağlar.
Geçmişte, ısı bantları genellikle evin elektrik sistemine sıkı sıkıya bağlıydı, ancak bugün “çoğu tak ve çalıştır”. “Bir ucu prize takıyorsunuz ve gerisini üreticinin talimatlarına göre konumlandırıyorsunuz.” Bazı çıkışların diğerlerinden daha güvenli olduğunu unutmayın. Aslında, ısı bandı için O’Brian, elektrik kesintisi veya kaybolması durumunda elektrik akımını kesmek için tasarlanmış sadece toprak arıza devre kesici (GCFI) çıkışlarının kullanılmasını önerir.
Borunun yakınında bir GCFI yuvası olduğu varsayılarak, ısı bandının takılması ortalama bir ev sahibi için basit bir kendin yap projesi olabilir. “Üreticinin sağladığı teknik özellikleri okumak ve anlamak çok önemlidir,” diyor O’Brian, ancak genel olarak konuşursak, “bu basit bir iş.” En yaygın olarak, kablolar borunun etrafına her sargı arasında birkaç inç boşluk kalacak şekilde sarılır, ancak bazı ısı bantları borunun bir tarafı boyunca elektrik bandı ile tutturulacak şekilde tasarlanmıştır.
Elektrik ve su birbirine karışmadığından, burada temkinli olmak iyi bir fikirdir. “Kablonun asla üst üste binmesine izin vermeyin” diyor O’Brian, “ve yanıcı hiçbir şeyin aktif bir kabloyla sürekli temas halinde kalmasına izin vermemek için özen gösterin.” Borudaki sızıntıları veya ısıtma kablosundaki sızıntıları kontrol ederek ısı bandı tesisatını düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Bazı üreticiler, en azından kısmen ısı bandını hasardan korumak için boru izolasyonu kullanılmasını ister; diğerleri değil.
Satın almadan önce, düşündüğünüz ürünün durumunuza uygun olduğunu onaylayın. Bazı ısıtma bantları açıkça galvanizli veya bakır borular için tasarlanmışken, diğerleri metal veya plastikle kullanılabilir. Uzunluklar ve gerilimler de değişir. “Isı bandını 6 fit'ten 300 fit'e ve 30 watt'tan 500 watt'a kadar uzunluklarda bulabilirsiniz,” diyor O'Brian, ancak SupplyHouse.com'daki uzmanların ev sahiplerinin doğru yapmalarına yardımcı olmak için her zaman hazır olacağından emin olabilirsiniz. seçim.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus