Döşeme alanının 1/20’sinden az olmayacak ve minimum 0,46 m2 olacak şekilde, dışa bakan açılıp kapanabilir açıklılar aracılığıyla havalandırma sağlanmalıdır. Doğal havalandırma yerine saat başına minimum iki kere hava değişimi yapabilen bir mekanik havalandırma sistemi kullanılabilir. Ocak bölgesi, fanlı bir davlumbaz aracılığıyla düşey olarak çatıdan doğrudan dış duvarın içinden veya mutfak dolaplarının içindeki alandan yatay olarak dışarı atılarak havalandırılabilir. Kendinden havalandırmalı ocak sistemleri, havayı doğrudan dışarıya veya mutfağın dış cepheye bakmadığı durumlarda döşeme sistemindeki bir boru aracılığıyla atar.
Küçük aletler için, 1.200 mm aralıklı ve tezgah üst yüzeyinden yaklaşık 150 mm yüksekte, minimum iki priz yerleştirilmelidir. Elektrik ocakları ve elektrikli fırın gibi sabit mutfak eşyaları için özel, tek çıkışlı prizler gerekir. Buzdolabı, bulaşık makinesi, çöp öğütme makinesi ve mikrodalga fırın gibi gereçler için de ayrı prizler gerekir.
Lavabo ve bulaşık makinesi için su girişi gerekir. Lavabo, çöp öğütme makinesi ve bulaşık makinesi için pis su çıkışı gerekmektedir.
Tezgahın üzerindeki yüzeyler, tabakalı plastik, seramik karo, mermer, granit, sentetik taş, beton veya paslanmaz çelik olabilir. Ocağın yanındaki yüzeylerde ısıya dayanıklı malzemeler kullanılmalıdır.
Döşeme alanının 1/10’undan az olmayacak şekilde dışa açılan camlı açıklıklar aracılığıyla doğal ışık sağlanmalıdır. Genel alan aydınlatmasına ek olarak tüm çalışma bölgeleri ve tezgah üstü alanları için iş aydınlatması gerekir.
DÖŞEME KAPLAMASI
Döşeme kaplaması kaymaz, uzun ömürlü, bakımı kolay, su ve yağa karşı dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır.
ISITMA
Isıtma menfezleri genellikle yer dolaplarının altına yerleştirilir.
DOĞALGAZ
Gazla çalışan her mutfak aleti için ayrı yakıt girişi gerekir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus