İlk Yardım : İlk yardım servisine, yürüyebilen veya sedye ile taşınan hastalar, sedyeli hasta salonu üzerinden ulaşılır (geçiş yüksekliği= en az 3,50 m) Ambulans araçlarının girişleri için yeterli olarak levhalandırmanın yapılması hayati önem taşımaktadır. Bu bölümün en uygun mahalinin ana girişin karşısında ziyaretçi ve diğer hastalarla temasın önlendiği yerde olması gerekir. ilk yardım bölümü ilk yardım odalarından (20-25 m2) oluşmalı, eviye ve hasta kabinli ameliyat masası, küçük ameliyat lambaları, dolaplarla teçhizatlandırılmalıdır. Ayrıca alçı bankosu bir alçı odası ve 1 yardım şok odası mevcut olmalıdır. Şayet acil durumlar için özel müdahale odası planlanmış olsa bile, ameliyat bölümüne yakın olması gerekir. Cerrahi ve anestezi servisleri yakınında gruplanmalıdır.
Trafik Hastaneleri: Genelde büyük şehirlerde rehabilitasyona yarar. Aksi taktirde, bu yardımcı hastaneler eskiden iyi bir şekilde donatılmış kaza cerrahisi ile binalarda, günümüzde ise yeni yapılarda genel hastanelere bağlanmıştır.
Sağlık Ocakları : Erken teşhis, erken tedavi, tedavi sonrası, sanatoryum için ön kontrol (Tbc-muayenesi) süreli muayeneler, danışmalar v.s. için muayene ve tedavi odaları gerekir. Hekim odası ve muayene odası olan devlet hekim bölümü, muhtemelen yardımcı hekim için oda, muayene odası ve bekleme odası ayrı olarak tasarlanır. Epidemyoloji uzman doktoru odaları: Epidemisyen hekim odası, antre, muayene odası, ayrı bekleme odası. Zührevi hastalıklar odası: WC'li muayene odası, kartotekli ön oda, muayene odası. Anne danışma odası: Bekleme odası, süt mutfağı, çocuk arabaları için yer (girişte) kartotek. Bunlara ilaveten tıp tekniği odaları, röntgen bölümleri, çocuk doktoru bölümü, idare, personel ve arşiv malzemeleri için odalar tasarlanmalıdır. Bu odaların büyüklükleri farklıdır ve planlamacı ile kullanıcının birlikte görüşmeleri gerekir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus