Yıkanma veya banyo teknesi isimleri ile de bilinen banyo küvetleri, insanların içerisinde oturarak ya da ayakta yıkanabileceği, seramik, polyester döküm ve akrilik malzemelerden imal edilen, gömme ve oturmalı olarak iki sınıfa ayrılan temizlik gerecidir.
Oturmalı (Yarım) Banyo Küveti : Genellikle hareket alanı dar olan küçük banyolarda tercih edilirler. Banyo döşemesinin içine ve üzerine monte edilebilen ankastre çeşitleri mevcuttur.
Normal Banyo Küveti : Kullanım alanı geniş olan büyük banyosu olan kullanıcıların tercih ettiği küvet modelidir. Banyo yapacak kişinin uzanarak veya ayakta yıkanabilmesini sağlar. Düşük banyo döşemesinin içine ve üzerine monte edilebilen ankastre çeşitleri mevcuttur.
Hidro (Su) Masajlı Banyo Küvetleri : Hidro masaj su ile yapılan masajdır. Uygulama alanı olarak en ideal yerler küvet, duş kabinleri ve SPA havuzlarına eklenen hidro masaj kombinasyonlarıdır. Bu kombinasyonlarda su ve havanın etkilerinden yararlanılmaktadır. Bu tip küvetlere jakuzi denilmektedir. Jakuziler bildiğimiz küvetlerin su ısıtıcı rezistans ve suya yön veren bir pompa eklenmiş halidir.
Döşeme Altı Banyo Küveti Montajı : Küvet ayaklarının oturacağı zemini temizlenir. Ayakuçları açılmamışsa testereyle keserek açılır. Ayakları birbirine küvet ölçüsünde ve terazisinde harçla tutturulur. Küvet sifonunu ve taşma borusu bağlanır. Sifonun kirli su boru bağlantısı yapılır. Sifonun kuyruğu kirli su borusuna contasıyla birlikte takılır. Küvet yerine oturtulur. Küvet yanından elinizi geçirerek sifon kuyruğunu, sifon gövdesine sıkınız. İşin temizliği, ölçü ve terazi kontrolü yapılır. Kaçak testi yapılır.
Küvet Sifonun Takılması : Küvetin taşma ve sifon deliğini üstüpü ile temizlenir. Sifonun vidası sökülür. Sifon gövdesini, conta üstte olacak biçimde küvetin altına tutulur. Süzgeç contasını küvetin üstünden sifon deliğine yerleştirilir. Süzgece vidasını takılarak, dönmeyecek şekilde sıkılır. Sifon taşma borusu, gövde ve süzgeci birbirinden sökülür. Taşma süzgeci vidasını takılır ve tornavida ile sıkılır. Taşma borusunu taşma gövdesine ve sifon bağlantı yerlerinin aralarına conta konularak sıkılır.
Banyo küvetleri ve duşakabinler banyo temizliğinin en önemli bölümünü oluşturmaktadır. Parlak ve hijyenik bir temizlik için doğru malzemelerin kullanılması gerekmektedir.
Gerekli Malzemeler : Eldiven, Kireç Önleyici Deterjan, Temizlik Süngeri.
Küvetinizi temizlemeye başlamadan önce küvetinizi sıcak su ile yıkamanız kirlerin kabarmasını ve daha kolay temizlemesine yardımcı olacaktır. Küvetin içine sıktığınız deterjanı sünger yardımı ile tüm yüzeye dağılmasını sağlayın. Deterjanın etkisini göstermesi için 5 dakika kadar bekledikten sonra süngerle küvetinizi ve muslukları ovun ve sıcak su ile durulayarak temizlik işlemini sonlandırın. Su lekesi kalmasını önlemek için muslukları kurulayabilirsiniz.
Eski ve yıpranmış küvetler ya da renk değişimi istenen küvetler boyanabilmektedir.Banyo küvet boyası korozyon oluşumunu engeller, asit ve bazlara karşı dayanıklıdır. Mantar ve bakteri oluşumunu engeller, nem ve rutubetten etkilenmez. Küvet boyama uygulaması yaklaşık olarak 2 saat sürmekte, uygulama yapıldıktan 3 gün sonra da küvetler kullanılabilmektedir. Boya tam anlamıyla kurumadan küvetin kullanılması durumunda, bir süre sonra boya yüzeye tam tutunma sağlamadığı için yüzeyde bozulmalar ve kabarmalar meydana gelebilir.
Banyo küveti fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamaya göre değişiklik göstermektedir. Küvet fiyatları 200 - 3.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus