Badanaların, uygulanacağı yüzeyin cinsine, yerine ve fiyatına göre çeşitleri vardır. Binalarda duvar yüzeylerine yapılan kaba ve ince sıvadan sonra düzgün bir yüzey elde edilir. Ancak bu yüzeyin rengi, kullanılan malzemenin rengini aldığından koyudur ve görünümü de güzel değildir. Koyu renkler, bina bölümlerinde istenilen şekilde aydınlık ve fonksiyonel bir bölüm vermezler. Bina bölümlerinin daha aydınlık olması ve göze hoş görünmesini sağlamak için değişik malzemelerle, ince sıva üzerine badana yapılır.
Badana yapımında plastik, kıl fırçalar ve püskürtücü tulumbalar kullanılır. Tulumbalara badana makinesi ya da pompası denir. İyi fırça sık kıl fırçalardır. Badana tulumbaları ise hava basıncı ile malzemenin püskürtülmesi esası ile çalışırlar. 4 atmosfer basınçla çalıştırılırlar. Tulumbalar badananın doldurulacağı hazne, pompa, hortum, fiskiyeli uç kısımlardan meydana gelir.
Badananın esas malzemesi kireçtir. Ancak içerisine değişik malzemeler katılarak görünüş ve özellikleri farklı badanalar elde edilebilir. Hazırlanan su ve kireç karışımında bir kat fırça ile duvar yüzeyine bir yönde sürülür. Birinci kat kuruduktan sonra ikinci kat badanaya, renkli yapılacak ise istenilen renk toz boya eritilerek katılır. Yine fırça ile birinci kata dik yönde sürülür. 3. kat badana tulumbaları ile yapılır.
Badana fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. Badana metrekare fiyatları 7-10 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.
Web Tasarım AnkaPlus