fizyoterapi

FİZYOTERAPİ KISMI

Fizyoterapi : “ıslak bölümlü" Fizyoterapi, hareket banyosu (takr. 4 x 6 m), "dört hücreli banyo", "kelebek banyo", inhalasyon odaları, masaj küveti, "el-ayak banyoları", ve bunlara ait yan odalardan oluşur. Bu bölüm, ıslak ve kuru kısımlarının ayrılmasının belli olduğu bir girişle (kayıt işlem kısmı) irtibatlandırılmalıdır. (zemin döşemesinin kaygan olmamasına dikkat edilir). Yan odalar, bay ve bayanlar için soyunma kabinleri, tekerlekli sandalyeliler için WC, Personel ve hastalar için WC'ler, oturma odası, çamaşır deposu, bekleme bölümü, temizlik odası ve hareket banyosu için teknik odalar mevcut olmalıdır. Odaların düzenlemesi zemin katta olmalı ve doğal ışıklandırma tavan ışıklıkları ışık bacaları ile yapılmalıdır. Genel olarak fizyoterapi bir jimnastik odası ile irtibatlandırılmalıdır (esnek zemine dikkat edilmelidir). İç oda yüksekliği en az 3,00 m olmalı, top çarpmalarına dayanıklı ışıklandırma gerekir. Yüksek oda ısısı (28° - 30°C) ile yapı fiziği problemleri dikkate alınmalıdır.

Tamamlayıcı Ihtisas Sahaları: Üroloji terapisi röntgen teşhisi ile bağlantılıdır. Endoskopi muayenesi için muayene ve tedavi masalı tedavi odası ameliyat bölümü ile kısa irtibatlı olarak tasarlanmalıdır. Oda, lavabo, askılı irigatörler, zemin drenajı, 4-6 Volt için elektrifikasyon (sistoskopi), 2 soyunma odası, WC ile donatılmalıdır. Alet odası sterilazatör (15 m2), küvet, lavabo, hasta bekleme odası ile teçhizatlandırılır. Göz tedavisi karartılabilen tedavi odasında yapılır (25 m2). Donanım olarak, tedavi iskemlesi, muayene ve belirleme cihazları, muayene sedyesi, küvet, yazı masası mevcut olmalıdır. Hasta bekleme yeri de ayrıca tasarlanmalıdır. 

Kulak-Burun-Boğaz Tedavisi: KBB tedavisi yatan hastalar için ayrı tedavi grubunda yapılır. Karartılabilir tedavi odasında (25-30 m2) muayeneler için bir tedavi masası, tedavi iskemlesi, sterilizatör, lavabo, küvet, tekerlekli cihazlar için yer tasarlanmalıdır. 4-6 Volt için elektrik tesisatı , basınçlı ve emme hava dikkate alınmalı ve bu oda dinlenme ve hasta bekleme odası ile irtibatlı olmalıdır. 

Diş Hekimi Muayenesi: Diş hekimi tedavisi dahiliyede ve cerrahide (çene kısmı) gereklidir. Esasen bu kısım özellikle KBB ve romatizmal kliniklerde öngörülmelidir. Tedavi odasında (25-30 m2) dental birimli tedavi iskemlesi, yazı masası, lavabo, röntgen ve narkoz cihazları, sterlizatörlü eviye, muhtemelen karanlık oda yer almalıdır.



Etiketler : fizyoterapi


Benzer Konular Hastane Tasarımı Hastane Tasarımı Anasayfa Ameliyathaneler Bakım Kısmı Fizyoterapi Kısmı İdare Kısımları İkmal Kısımları İlk Yardım Hastaneleri Körük Bölmeler Laboratuvar Kısmı Öğrenim ve Araştırma Özel Bakım Kısımları Radyoterapi Kısmı Yeni Doğan Bebeklerin Bakımı Yoğun Bakım Kısmı



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus