iç cephe boya uygulaması

boya fiyatları  daire boyama fiyatları  ev boyama fiyatı  duvar boyası  ev boyama

iç cephe boya çeşitleri  iç cephe boya dekorasyonu  iç cephe boya desenleri  iç cephe boya fikirleri  iç cephe boya fiyat

iç cephe boya fiyatları  iç cephe boya kataloğu  iç cephe boya markaları  iç cephe boya metrekare fiyatları  iç cephe boya nasıl hazırlanır

iç cephe boya nasıl seçilir  iç cephe boya nasıl yapılır  iç cephe boya önerileri  iç cephe boya örnekleri  iç cephe boya renkleri

iç cephe boya tavsiye  iç cephe boya  iç cephe plastik boya fiyatları  iç cephe plastik boya tavsiye  iç cephe plastik boya uygulaması

İÇ CEPHE BOYA

İç  cephe boyaları yaşam alanlarımızı güzelleştiren ve duvar yüzeyinde koruyucu bir tabaka meydana getiren, emülsiyon esaslı, mat malzemelerdir. Mat oldukları için hem homojen bir aydınlık verirler hem de yüksek miktardaki mat dolgular plastik boyaların nefes almasını sağlarlar. Evlerin iç duvarlarında kullanılan boyalar su ve solvent bazlı olmak üzere iki farklı şekilde üretilmektedir.

İÇ CEPHE BOYA ÇEŞİTLERİ

 Akrilik Kopolimer Esaslı Plastik Boya : Mat ve pürüzsüz görünüme sahip hem ekonomik hem de kaliteli bir iç cephe boyasıdır. Mükemmel yapışma özelliğine sahiptir, kabarma ve dökülme yapmaz, yeni ve daha önceden boyanmış yüzeylere uygulanabilir. Rulo ya da püskürtme tekniği ile +5 - +30 C de uygulanabilir.

 Hijyenik Mat İç Cephe Boyası : Akrilik esaslı, mat görünümlü, mikroorganizma oluşumunu engelleyen, yüksek kalitede beyaz ve örtücü boyadır. Fiyatı ve uygulama kolaylığı nedeniyle ekonomik bir üründür. Genellikle mutfak,banyo ve yemekhane gibi mikroorganizma oluşması tehlikeli olan mekanlarda güvenle kullanılabilir. Rulo ve püskürtme tekniği ile uygulanabilir. Boyanacak yüzeyde temizlik yapımasına müteakip yüzeyin hijyenik solüsyon ile yıkanması gerekir. 

 Hijyenik İpek Parlak İç Cephe Boyası : Sentetik reçine esaslı su bazlı, mikroorganizma oluşumunu engelleyen,silinebilir,  ipek parlak son kat boyasıdır. Uygulama uzun tüylü rulo ve   fırça ile iki kat olarak yapılır, uygulama sırasında sıçrama ve damlama yapmaz. Mikroorganizma oluşum tehlikesi olan mekanlarda ve saten alçı, macun ve astar gibi zemin hazırlığı yapılmış her türlü yüzeyde dekoratif maksatla kullanılabilir.

 Su Bazlı Silikonlu Duvar Boyası : Silikon katkılı, yüksek silinme dercesine sahip, ipeksi mat ve dekoratif duvar boyasıdır. Örtücülüğü yüksektir ve su ile inceltildiği içim çevrecidir. 

 Su Bazlı İç Cephe Boyası : Su bazlı sentetik reçine esaslı, silinebilen, parlak, dekoratif, kabarma ve çatlama yapmayan iç duvar boyasıdır. Kolay kuruma özelliği ile zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.

 Akrilik Tavan Boyası : Çok yüksek örtücülük kabiliyetine sahip, mat ve pürüzsüzdür. Kabarma ve dökülme yapmaz, uygulama yapılacak yüzey sağlam ve kuru olmalıdır.

 İpeksi Tavan Boyası : Saten alçılı, sıvalı ve macunlu yüzeylere uygulanabilir. Uygulandığı yüzeylerde rulo ve doku izi bırakmaz. Çatlamaz, kabarmaz ve dökülmez.

DUVAR BOYASI SEÇİMİ NASIL YAPILIR

Uygulama yapılacak mekanın özelliklerine uygun bir iç cephe boya çeşitleri ve boyaya uygun yardımcı malzemeler seçilmelidir. Fiyattan önce boyanın kalitesi ve örtücülüğüne dikkat edilmelidir. Ucuz ve kalitesiz boyalar satın alırken ekonomik gibi görünse de uygulama sırasında daha fazla boya sarfiyatına neden olacağı için, kaliteli bir boyanın maliyetini bile geçebilir.

Bu iki kriter dışında örtücülük, uygulama kolaylığı, renk çeşitliliği, sarfiyat ve beyazlık gibi özeliklere de dikkat edilmelidir.

İÇ CEPHE BOYA NASIL YAPILIR

Tüm yüzey kontrol edilmeli, arızalı ve delik kısımlar tamir edilmelidir. Eski yüzeylerde, kabarmış boya yüzeyleri raspalanarak kaldırılmalı, gerekli tamirat yapılmalıdır. Yeni yüzeylere macun çekilmeli ve gözenekler doldurulmalıdır. Eğer yüzeyde yağlı boya varsa üzeri amonyaklı su ile temizlenmelidir. Yüzey zımparalanarak dekoratif boya için hazır hale getirilir.

Ev boyama esnasında oda içerisindeki eşyaların zarar görmemesi için üzeri naylonla kapatılmalı ya da oda içerisindeki eşyalar başka bir odaya taşınmalıdır. Odanın döşemesi, kapıları, süpürgelikleri, priz ve elektrik düğmeleri maskeleme bandı ile koruma altına alınmalıdır.

Boya uygulamasına öncelikle tavandan başlanmalıdır. Tavan boyası bittikten sonra duvarların tavan ile birleştiği yerden duvar boyamasına geçilmelidir. Kestirme fırçası ile birleşim ve köşe kısımları düzgünce çekilmelidir. Daha sonra aşağıya doğru boyama devam etmeli ve tüm duvar rulo ile 2 kat olarak boyanmalıdır.

DAİRE BOYAMA FİYATLARI

İç cephe boya fiyatları kullanılacak ürünlere ve yapılacak uygulamanın özelliğine göre değişiklik göstermektedir. İç cephe boya uygulaması metrekare fiyatları 7 - 15 TL arasında değişiklik göstermektedir.



Etiketler : iç cephe boya


Benzer Konular İç Cephe Boya İç Cephe Boya Anasayfa Dyo İç Cephe Boya fiyatları Fawori İç Cephe Boya Fiyatları Filli Boya İç Cephe Boya Fiyatları Kale İç Cephe Boya Fiyatları Marshall İç Cephe Boya Fiyatları Permolit İç Cephe Boya Fiyatları Polisan İç Cephe Boya Fiyatları



Yedigün Digital
E-Mail : info@yedigun.com
Reklam : reklam@yedigun.com
© Copyright 2015 Yedigün Digital Her Hakkı Saklıdır.

Web Tasarım AnkaPlus